Hír: A beiratkozással kapcsolatos tájékoztató
(Kategória: Események)
Küldte: admin
2021 március 25 csütörtök - 13:16:37


plakat_beir_21.PNG
 
A technikai tudnivalók a tovább gombra kattintva érhetőek el



Kedves Szülők! 

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket a 2021/22-es tanévre történő online beiratkozás technikai megvalósításáról. Amennyiben nagyobb gyermeke már iskolás, akkor a KRÉTA rendszeréhez már rendelkezik belépési azonosítóval. 
1.     Belépve a KRÉTA rendszerbe, válassza ki az e-Ügyintézés lehetőségét! (Számítógépről érhető el, okostelefonról nem!) 
2.     Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt! 
3.     Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra! 
4.     A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat! 
Amennyiben nincs iskolánk KRÉTA rendszeréhez belépési jogosultsága: 
1.     Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap weboldalt! 
2.     Regisztráljon új ideiglenes felhasználóként! 
3.     Belépés után válassza ki az Ügyintézés indítása menüt! 
4.     Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra! 
5.     A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat és válassza ki a listából iskolánkat! 

Kérjük, hogy minden esetben csatolja gyermeke személyi igazolványának, lakcímkártyájának, taj-kártyájának, adókártyájának, születési anyakönyvi kivonatának fotóját a kérelemhez az egyéb csatolt dokumentum → új dokumentum csatolása lehetőséget választva. Amennyiben gyermeke részt vett szakértői vizsgálaton, és erről szakvélemény készült, ezt is feltétlenül töltse fel egyéb csatolt dokumentumként. 
Szíveskedjék a nyelvválasztással kapcsolatos dokumentumot is kitöltve feltölteni!

A KRÉTA tudásbázisban elérhető a rendszer részletes bemutatása:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106 

Videós segítség is rendelkezésre áll: 
 
https://www.youtube.com/watch?v=N4uXSDBvj8M   – belépési jogosultság nélküli felhasználóknak

https://www.youtube.com/watch?v=ndGfOC-YZj4 – belépési jogosultsággal rendelkező felhasználóknak 

Közvetlen segítséget a +36 20 2860376-os telefonszámon Szalainé Hécz Tünde intézményvezető-helyettestől tud kérni.



Az iskola beiskolázási körzete itt érhető el: LINK
 
A nyelvválasztó dokumentum letöltése: LINK
 
A hivatalos szülői tájékoztató pdf formátumban:  LINK
 
 
TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!   
 
Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.   

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.   

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.   

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellettEz a következőképpen alakul iskolánkban: Amennyibe technikai probléma merül fel, és csak személyesen tudja gyermekét beíratni, időpont-egyeztetés végett kérjük hívja a +36 20 2860376-os telefonszámot. A járványügyi előírások betartásával fogadjuk a gyermek egyik törvényes képviselőjét (kizárólag egy fő).   

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek. A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.   

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Győri Tankerületi Központ (9022 Győr, Liszt Ferenc utca 17.; telefon: 96/795-234; e-mail: gyor@kk.gov.hu) is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.
 
 



Ezen hír származási helye: Kodály weblap
( http://kodaly-gyor.edu.hu/e107/news.php?extend.402 )